[NC] having issues after installing koni shocks

Miata Parts, Intakes, Superchargers, Headers, Exhausts, Shocks, Springs, Sway Bars, Brake Kits, Autocross and track mods.

[NC] having issues after installing koni shocks

Postby geneius811 » Sat Sep 13, 2014 7:30 pm

I installed my new koni shocks, FCM bump stops, and progress springs today. and I came across an issue. After i dropped the car, the shock shaft came up??? I followed the instructions is was given, but i'm still having an issue. I dont have the factor strut bar, and I was unable to torque the top nut to spec, because the same shaft was spinning as i attempt to torque it. Need help, thanks! here's the pic of the issue
Attachments
1410658618375.jpg
1410658618375.jpg (57.93 KiB)
geneius811
 
Posts: 7
Joined: Fri May 03, 2013 11:15 am

Re: [NC] having issues after installing koni shocks

Postby Brian » Sun Sep 14, 2014 8:59 am

Showed to Rocky, head mechanic around here and first thought here is that you don't have the lower rubber bushing and washer on the shock? A big washer sits on the shoulder of that shock and hole through the middle is 12mm. On that big washer you have one of those rubber donuts and the two items together keep the shock from pushing up through like we see here.
Brian Goodwin
Good-Win Racing
www.good-win-racing.com
Brian
Site Admin
 
Posts: 7799
Joined: Tue Feb 15, 2005 11:44 am
Location: San Diego CA


Return to Mazda Miata and Fiat 124

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests